Home
 

I 1998:
Rute kart
01 Extremadura
02 Cabo de Gata
03 Mallorca
04 Ronda
05 Madrid

I 1999:
06 Sevilla
07 Mojácar
08 Towards Norway

Rocinante Tigern:
På veien
En liten ulykke

Og litt til:
Kortversjonen
Barer i Andalusía
Nerja og Axarquía
Foto Gallery
The road home 2001


  Home
Links
E-mail
Go to Pan American Home

Introduksjon

 • Bente og Rocinante på de nydelige høyslettene nord i Andalusía
  Bente og Rocinante på de nydelige høyslettene nord i Andalusía

  Hva inneholder disse sidene

  Historier og bilder, reisefortellinger fra månedene på motorsykkel i Spania. Historiene er delt inn i åtte hovedkapittler, kalt Første reise.... De forteller om steder og opplevelser vi hadde. I tillegg finnes artikler som forteller om problemene jeg hadde med å få skilt på sykkelen, det å gå på bar i Andalusía, samt beskrivelse av Nerja og området rundt.

  Reisene brakte oss inn i alle de forskjellige områdene av Andalusía; fra kystregion til høysletter, opp til Sierra Nevada, øst til ørkenområder og inn i nasjonalparker som Cabo de Gata, Sierra Cazorla og Parque Doñana. Vi besøkte byer som Carmen's Sevilla, Granada med Alhambra, Toledo - gammel hovedstad i Castilla, Madrid, de tre qonquistador byene Mérida, Cáseres og Trujillo, Jerez de la Frontera med sin Sherry vin, Ronda på toppen av verden, Tarifa - Europas sydligste punkt, Almería, Guadix med huleboerne osv osv. På Mallorca kjørte vi på nesten hver eneste kjørbare vei som finnes på øya. Den siste historien er fra den lange men hektiske turen tilbake til Norge.

  Rocinante hadde 18000km på turtelleren når den ankom Norge våren 1999.

  Hvem bør dette interessere

  Det er ikke så lett å si bestemt. Forhåpentlig bør bildene og historiene interessere mange forskjellige mennesker, men de følgende er våre hovedmål;
  - Reisende som skal/vil til sør-Spania
  - Motorsyklister, spesiellt touring interesserte
  - Hobbyfotografer, folk som er generellt interesserte i Spania

  Hvem er vi

  Vi er et norsk ektepar (giftet oss i Spania på slutten av turen) ved navn Bente Bråthen og Dag Jenssen. Hun (Bente), født i 1968, jobbet som turist guide i Spania for noen år siden og har nå en fleksibel tilværelse som sekretær gjennom Manpower og som altmuligkvinne i farens bedrift. Dag, født 1964, jobber offshore i PGS Exploration og har fotografi som en liten hobby. Sammen har vi reist i Mexico, Australia og Hellas, men alltid på en stram tidsplan. Dag har også reist i Afrika og Syd-Amerika, og har kjørt motorsykkel siden 1990. Begge snakker spansk, Bente best og Dag klarer seg.

  Hvordan havnet vi i Spania

  I oktober 1997 bestemte vi oss for å selge leiligheten vår og begynte så smått å se etter hus. Etter noen prospekter stilte vi spørsmål ved våre prioriteringer og bestemte oss for heller å gjøre noe vi hadde snakket om de tre årene vi hadde vært sammen, nemlig å reise til Spania for en lengre periode og lære mer av språket. Og det gjorde vi, ganske enkelt! Dag søkte om to måneders permisjon, noe som ville gi meg totalt tre måneder fri. Bente sa bare i fra til faren og Manpower at hun ikke ville være tilgjengellig det neste halvåret. Akseptert!

  Vi solgte leiligheten og reiste sydover mellom jul og nyttår 1997-1998 i en nedlastet Ford Granada 1982 modell, fylt til randen av alt fra truser til stereoanlegg.

  Vi ble i alt seks måneder i Spania i første omgang, for å vende tilbake i Januar 1999 for fire nye uker. På grunn av en treg prosess med å få skilter til sykkelen, hadde vi ikke denne mer enn tre måneder i 1998. Våren 1999 reiste jeg ned igjen alene og kjørte sykkelen hjem til det kalde nord.

  Hvorfor laget vi denne hjemmesiden

  En hjemmeside som dette var ikke engang tenkt på når vi satte kursen for Spania. Av flaks og velvilje ble vi tilbudt å låne en bærbar pc med Frontpage Express installert. Vi var raskt i gang med å skrive ned erfaringene våre, og med dette nye redskapet ble det til at jeg begynte å leke med Frontpage. Jeg fant fort at dette med HTML var ganske interessant og enkelt å lære seg. Historiene ble sydd sammen til en hjemmeside etterhvert som vi fant ut at det var en ganske oversiktlig måte å føre en avansert dagbok på. Frontpage ble fort vraket til fordel for Notepad ettersom kunnskapene om HTML økte, og snart begynte vi å endre på designet og innholdet for å gjøre det interessant for andre å lese. Sidene ble gjort om igjen mange ganger til vi var fornøyd med resultatet og la det hele ut på Web'en i November 1998. Seinere ble det lagt til flere historier og bilder, forsiden ble endret, et fotogalleri ble lagt inn og det siste er at denne norske oversettelsen er lagt til.

  Tilbakemeldingene fra folk har vært over all forventning for en såpass "smal" side. Vi får ukentlig en til tre mailer fra folk som sier sin mening om sidene eller har spørsmål. Det varmer og er bare moro å svare på. Fortsett med det!

  Motorsykkelen

  Vi kjøpte sykkelen i Malaga, Spania på turistskilt. Hun er en Triumph Tiger 900, 1998 modell, en dual sport sykkel som er det perfekte redskap for å se "baksiden av fjellene" i Andalusía. Spanske småveier ble antagelig konstruert med denne sykkelen i tankene. Vi døpte henne Rocinante, det samme som hesten til Don Quixote. Det er ingen forbindelse mellom de to, ettersom vår Rocinante gjorde jobben hun ble satt til uten å mukke, i måned etter måned. Hun var litt treg å få i gang når vi kjøpte henne, men det må det spanske byråkratiet ta skylden for. Se menyen for historien.

  Basen vår

  Vi endte opp i byen Nerja, fem mil øst for Malaga i syd-Spania. Her leide vi oss en leilighet som vi brukte som en base for reisene våre. Det er en liten livlig kystby og, eller men, fylt opp av pensjonerte nord-europeere gjennom vinteren, et faktum som fikk meg til å føle meg litt giktisk den første tiden og til å døpe byen "Nerja Helseheim". Men, når man kommer på innsiden etter en stund, så har byen mye å by på for et par relativt unge som behersker det spanske språket.


  Spania hovedside <<

   
   

  Home
  Links
  E-mail
  Til toppen av siden

   

   

  © All photos and text on this site is the property of Bente Bråthen and Dag Jenssen. Contact us if interested in publishing or reusing material from us.
  URL Main page: http://www.RocinantesTravels.com. Comments, suggestions or problems with the site, contact
  Webmaster@RocinantesTravels.com


  Home